Šodien kādā dzīvoklī Rīgā aizturēts 18.aprīlī no policistiem aizbēgušais, dažādos smagos noziegumos aizdomās turētais, 1966.gadā dzimušais Vilis Sprudzāns. Viņu ap plkst.11.30 aizturēja Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) darbinieki sadarbībā ar Drošības policijas pretterorisma vienības "Omega" darbiniekiem.
Aizturēšana notikusi, pateicoties operatīvās meklēšanas pasākumiem. Pēc Sprudzāna aizturēšanas tiks turpināta pirmstiesas izmeklēšana. Kā ziņots, Sprudzāns 18.aprīlī no policistiem aizbēga Viestura prospektā, Rīgā, uz kurieni konvoja pavadībā bija nogādāts liecību pārbaudei. Par vairākām zādzībām un laupīšanām aizturētā Sprudzāna bēgšana bija iespējama policijas konvoja darbinieku vainas dēļ.

Šonedēļ pēc dienesta pārbaudes šajā lietā četriem policijas darbiniekiem tika piemēroti disciplinārsodi. Sprudzāns darbojies vienā grupā ar personām, kuras tika aizturētas saistībā ar bijušā Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja priekšnieka vietnieka Vsevoloda Levina dēla Vladislava Levina un Rīgas Veterinārās pārvaldes priekšnieka Artura Fokina slepkavībām, kā arī citiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!