Berlīnē, pārdozējot narkotikas mirusi kāda 24 gadus veca sieviete no Latvijas, savukārt viņa sešus mēnešus vecā meitiņa, atstāta bez palīdzības, pēc tam mirusi no slāpēm, ceturtdien ziņo laikraksts "Diena".
Notikuma vieta ir divistabu apartaments Šarlotenburgas—Vilmersdorfas iecirknī. Berlīnē sieviete, kuru daži avoti nosauca par Olgu, bet citi par Margaretu A., dzīvojusi kopš 2004.gada, bet pirms tam Latvijā studējusi jurisprudenci. Meitiņas Aleksandras tēvs esot kāds libānietis, ar kuru sakari gan pārtraukti tūlīt pēc dzemdībām.

Māte un bērns oficiāli pārtikuši no sociāliem pabalstiem, taču iestādēm bijis zināms, ka sieviete lietojusi narkotikas un piepelnījusies ar prostitūciju. Sieviete slimojusi ar C hepatītu, turklāt bijusi inficēta ar HIV. Tāpēc gan māte, gan bērns bijuši īpašā uzskaitē, taču regulārās pārbaudes nav radījušas bažas par abu labklājību.

Aleksandra esot attīstījusies savam vecumam atbilstoši, bet māmiņa rūpējusies par viņu, "Dzīvoklī valdīja kārtība, viss bija sagatavots bērna uzņemšanai, pati sieviete atstāja koptu iespaidu," tā sociālo darbinieku novērojumus avīzes "Der Tagesspiegel" slejās apkopo pašvaldības Jaunatnes lietu departamenta vadītājs Reinhards Naumans. Arī narkotikas jaunā māte pēc dzemdībām vairs neesot lietojusi.Sieviete pati vērsusies departamentā pēc palīdzības. Tā kā visi piesaistītie speciālisti mātes un bērna attiecības raksturojoši labvēlīgi, nav bijis nekāda iemesla abas šķirt.

Pēdējo reizi sieviete dzīva redzēta 30.novembrī. Kad 3.decembrī viņa nevēra dzīvokļa durvis sarunātajam amatniekam, bet 5.decembrī — medicīnas māsai, kā arī nākamajā dienā neieradās ar meitiņu uz pediatra pārbaudi, pašvaldības departaments izsaucis likumsargus. Viņi, durvis uzlauzuši, dzīvoklī atraduši mātes un bērna līķi.

Pagaidām izmeklēšanā nav pierādījumu tam, ka sieviete būtu izdarījusi pašnāvību vai kāda trešā persona būtu viņu nogalinājusi. Līdz ar to prokuratūra par ticamāko nāves iemeslu uzskata "saindēšanos ar narkotikām". Šo versiju apstiprinot 24 gadus vecās latvietes tuvumā atrastā šļirce. Savukārt zīdainis miris šķidruma trūkuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!