Alūksnē kādā neapdzīvotā mājā pirmdien bērni atraduši un iznēsājuši pa apkārtni ļoti daudz dažāda veida munīcijas. Bērni Latgales ielā zem izlauztas grīdas atraduši 12., 16. un 20. kalibra patronas, mazkalibra patronas un pistoles TT patronas, četras granātas, kā arī Nagana tipa pistoli bez numura un Sudajeva konstrukcijas pistoli ložmetēju ar divām aptverēm, kas ražots 1954.gadā.
Policijai par šo faktu paziņojis vietējais iedzīvotājs, kas, garāmejot pastaigā ar suni, bija pamanījis, ka kāda pamesta nama pagalmā Latgales ielā mazgadīgi bērni rotaļājas ar Sudajeva konstrukcijas pistoli ložmetēju. Tobrīd tur bijis apmēram desmit bērnu.

Ieročus un munīciju policisti salasīja dažādās vietās, jo bērni ar šīm mantām bija spēlējušies. Noskaidrots, ka bērni rotaļājušies ar granātām. Arī šāvuši no ieročiem gan šķūnī, gan mežā. Pēc rotaļām bērni Nagana pistoli bija nometuši ielas malā, līdz ar to ieroci varēja pacelt un paņemt jebkurš garāmgājējs. Naganam galā bija vītne, lai varētu uzskrūvēt klusinātāju.

Ir aizdomas, ka vēl ne visi ieroči ir nonākuši mūsu rokās, tāpēc alūksniešiem vajadzētu būt uzmanīgiem. Var gadīties, ka, bērniem spēlējoties ar granātām, tās var sprāgt jebkurā brīdī. Bērni no ieročiem šāva šķūnī, varēja taču lode iziet cauri sienai un trāpīt kādam garāmgājējam uz ielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!