Foto: Valsts policija

Valsts policija ceturtdien, 11. aprīlī, Embūtes pagastā atradusi mirušu iepriekš bezvēsts prombūtnē esošo un meklēšanā izsludināto Sindiju Roni.

Valsts policijā portālam "Delfi" atgādina, ka 10. aprīlī Valsts policijā saņemta informācija, ka iepriekšējā dienā, 9. aprīlī, no mājām izgājusi un nav pārnākusi 1998. gadā dzimusī Sindija Rone. Valsts policija sāka jaunās sievietes meklēšanu, kā arī paralēli informēja sabiedrību, lūdzot atsaukties ikvienu, kurš jauno sievieti redzējis.

Plaši meklēšanas darbi un operatīvās izmeklēšanas pasākumi ilguši divas dienas – no iesnieguma saņemšanas brīža līdz pat ceturtdienai. Meklēšanā un izmeklēšanā iesaistīti policisti no Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes un Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes.

Ceturtdien Vaiņodes novadā, Embūtes pagastā, lauku apvidū atrasta mirusi sieviete ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Ārējās pazīmes liecina, ka tā varētu būt bezvēsts prombūtnē esošā sieviete, norāda likumsargi.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts 1986. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Piektdien, 12. aprīlī, Valsts policija lūgs tiesai piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu.

Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess par slepkavību. Policija veiks ekspertīzes, lai noteiktu precīzu nāves iemeslu. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Policija norāda, ka patlaban plašāku informāciju izmeklēšanas interesēs sniegt nevar.

Vienlaikus Valsts policija izsaka pateicību visiem, kuri sniedza informāciju un piedalījās sievietes meklēšanas pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!