Rīgas apgabaltiesa bijušajam Saeimas deputātam Imanta Burvim (SDS) šodien piesprieda naudas sodu 2800 latu apmērā un nosacītu brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem.
Tiesa Burvi atzina par vainīgu apsūdzībā par krāpšanu un naudas piesavināšanos.

Šajā lietā apsūdzētajam Aigaram Parmam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem nosacīti, bet Mārim Dindunam - uz trim gadiem nosacīti. Abiem tika piemērota arī mantas konfiskācija un noteikts pārbaudes laiks uz trim gadiem.

Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā apelācijas kārtībā Augstākajā tiesā. Burvis pēc sprieduma pasludināšanas žurnālistiem sacīja, ka nepiekrīt tiesas viedoklim un noteikti iesniegs apelāciju. No sīkākiem komentāriem viņš pagaidām atturas.

Kā ziņots, prokurors Juris Pēda tiesu debatēs lūdza piespriest Burvim nosacītu brīvības atņemšanu un naudas sodu.

Prokurors nenosauca konkrētu brīvības atņemšanas termiņu un naudas sodu un lūdza to izdarīt tiesai, ņemot vērā attiecīgajos Krimināllikuma (KL) pantos noteiktās sankcijas.

Apsūdzībā pēc KL 179.panta 3.daļas par naudas piesavināšanos grupā Pēda lūdzis piespriest Burvim nosacītu brīvības atņemšanu. Šis KL pants paredz brīvības atņemšanas sodu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu.

Pēc KL 318.panta 2.daļas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un KL 177.panta 3.daļas par krāpšanu prokurors lūdzis noteikt Burvim naudas sodu. Abos šajos KL pantos naudas sods paredzēts līdz 150 minimālajām mēnešalgām. Valstī noteiktā minimālā mēnešalga patlaban ir 80 lati.

Aigaram Parmam un Mārim Dindunam, kuri apsūdzēti par naudas piesavināšanos grupā, prokurors lūdza piespriest naudas sodu, ņemot vērā KL noteiktās sankcijas, tas ir, līdz 150 minimālajām mēnešalgām, piemērojot arī mantas konfiskāciju.

Kā ziņots, apsūdzībā norādīts, ka Burvis un toreizējā Saeimas priekšsēdētāja biedra Gundara Bojāra (LSDSP) palīgi Parms un Dinduns no SIA "Vudisona termināls" Uzraudzības padomes līdzpriekšsēdētāja Jurija Šabašova saņēmuši 15 000 ASV dolāru (aptuveni 9000 latu), kas iztērēti savām vajadzībām, lai gan nauda bija paredzēta Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai (LSDSP). Visi apsūdzētie savu vainu noliedz.

Saeima kriminālvajāšanas uzsākšanai pret deputātu Burvi piekrita 2002.gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!