Prokuratūra šī gada sākumā ierosinājusi krimināllietu pret bijušo Ekonomikas policijas biroja (EPB) izziņas inspektori Ilzi Molu par līdzdalību pierādījumu viltošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, atklājot Volodim Asatrjanam kādas krimināllietas izmeklēšanas materiālus.
Jau ziņots, ka Asatrjans, kurš pazīstams arī ar iesauku Kazbeks, atrodas policijas meklēšanā kā liecinieks Mangaļsalas gaļas kontrabandas krimināllietā. Asatrjana vārds vairākkārt ticis pieminēts Saeimas izmeklēšanas komisijā kontrabandas jautājumos.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka krimināllieta, kuras ietvaros radušās aizdomas par EPB inspektores godaprātu, saistīta ar tabakas kontrabandu. EPB darbinieki kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā atklājuši lielu daudzumu kontrabandas cigarešu, kas izgatavotas Latvijā un bija domātas tālākai nogādāšanai ārpus valsts. EPB izziņas inspektore Mola piedalījusies lietas izmeklēšanā. Saistībā ar šo lietu policistu redzeslokā nonāca arī Asatrjans.

Taču pēc kāda laika tiesībsargu rīcībā nonākusi informācija, ka Mola un Asatrjans ir savā starpā tuvu pazīstami, tādēļ sākti tā dēvētie operatīvie pasākumi. To laikā noskaidrots, ka policiste ne tikai informējusi Asatraju par krimināllietas ietvaros notiekošajām procesuālajām darbībām, bet atklājusi viņam arī slepenu informāciju.

Šogad Mola no policijas pēc pašas vēlēšanās atvaļinājusies, bet pēc tam devusies uz vienu no Eiropas valstīm, kur atvērusi savu privātuzņēmumu un apmetusies uz dzīvi, noskaidroja aģentūra LETA.

Krimināllietas pret Molu ierosinātas pēc Krimināllikuma 289.panta 2.daļas un 20.panta - par līdzdalību pierādījumu viltošanā, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā vai lietās par smagiem vai sevišķi smagiem noziegumiem, un Krimināllikuma 318.panta 2.daļas - par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas izraisījis smagas sekas, vai izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks Krists Leiškalns aģentūrai LETA apstiprināja, ka pret bijušo EPB inspektori prokuratūra krimināllietu ierosinājusi šā gada 13.janvārī un nodevusi to izmeklēšanai policijā. Izmeklēšanas interesēs no plašākiem komentāriem Leiškalns atteicās.

Jau ziņots, ka pēc Naturalizācijas pārvaldes (NP) lūguma tiesa Asatrjanam atņēmusi Latvijas pilsonību, jo viņš slēpis faktu, ka Latvijas pilsonības pieprasīšanas laikā viņam bijusi arī Armēnijas pilsonība. Viņš šo spriedumu pārsūdzējis Augstākajā tiesā apelācijas kārtībā.

Pārbaudi par Asatrjanu uzsācis Valsts ieņēmumu dienests (VID), jo līdz 2001.gada nogalei viņš bija saistīts ar sporta klubu "Vidi", kurā līdzdarbojas divi Finanšu policijas darbinieki.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Asatrjans bijis pazīstams arī ar prokuratūras un Valsts policijas amatpersonām. Interneta lapa "www.pandoora.lv" maija nogalē publiskoja faktu, ka Asatrjans savulaik Latvijas-Baltkrievijas robežu šķērsojis vienā automašīnā ar prokuroru Aleksandru Dzenīti, kurš bija viens no četriem prokuroriem, kas izmeklē Mangaļsalas kontrabandas lietu. Savukārt vienā automašīnā pāri Igaunijas-Latvijas robežai Asatrjans braucis ar pašreizējo Kārtības policijas priekšnieku Aivaru Griguli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!