Burtnieku ezerā Valmieras rajonā pirmdien ledū ielūzis kāds zemledus makšķernieks, kuru gan izdevies izglābt, bet viņš miris no nosalšanas, pastāstīja Valmieras rajona policijas pārvaldes speciālists Aleksandrs Melngāršs.
Nelaime notikusi ap pulksten 17.50. Makšķernieku centās glābt četri citi vīri laivā, kas arī iestrēga ledū. Palīgā atsteidzās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

"Vīrs pats cīnījās, un, viņu glābdami, cilvēki cīnījās. Apmēram stundu cilvēks bija ūdenī. Praktiski viņš nevis noslīka, bet nosala. Pagāja vairāk nekā 20 minūtes, kamēr izvilkto vīrieti no ūdens nogādāja krastā, kur gaidīja medicīniskā palīdzība. Tomēr cietušais jau bija miris. Ja būtu bijušas sausas drēbes, šņabis, varbūt viss beigtos citādi," sacīja Melngāršs.

Viņš uzsvēra, ka nu jau bīstami makšķerēt arī uz ezera ledus, sevišķi vietās, kur ir upju ietekas vai iztekas. "Jau pirms mēneša tādā vietā uz Burtnieku ezera ielūza traktors. Ledus plaisā, ir izveidojušies caurumi," teica Melngāršs.

Kāds cilvēks ledū ielūzis arī Saldus ezerā, taču viņš izglābts pirms VUGD ierašanās.

Savukārt Ķīšezerā pie Sužu izlūkdienesta bataljona pirmdien ap pulksten 17.16 ledū ielūzis kāds 1939.gadā dzimis vīrietis, kurš izglābts un nogādāts Rīgas 1.slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!