Foto: LETA

Valsts policijas Valmieras iecirkņa amatpersonas 30. martā aizturējušas kādu 2001. gadā dzimušu jaunieti, kurš, būdams bez tiesībām un pamatīgā alkohola reibumā, vadījis zagtu "Volkswagen Touran" markas automašīnu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pirmdien, 30. martā, ap pusnakti, patrulējot Burtnieku novadā, Patruļpolicijas nodaļas policisti pārbaudījuši kādu automašīnas "VW Touran" vadītāju. Pārbaudes laikā konstatēts, ka 2001. gadā dzimušais vīrietis pie transportlīdzekļa stūres sēdies alkoholisko dzērienu ietekmē, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Jaunā vīrieša izelpā tika konstatētas 1,65 promiles. Policija piebilst, ka jaunietis ne pirmo reizi nonācis policijas redzeslokā.

Par minētiem pārkāpumiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, savukārt transportlīdzeklis tika evakuēts uz autostāvvietu.

Otrdienas rītā policijā ar iesniegumu vērsās kāds vīrietis, kurš konstatējis, ka Burtnieku novadā, atlaužot durvis, iekļūts autoservisā, kur atradās vairākas automašīnas. Vīrietis informēja, ka nozagta automašīna "Volkswagen Touran", kā arī skaidra nauda – 45 eiro.

Patlaban pret iespējamo vainīgo sākti divi kriminālprocesi - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību, un par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Par šādiem pārkāpumiem vainīgajai personai draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!