Rēzeknes pilsētas prokuratūra cēlusi apsūdzību lietā par kautiņu viesnīcas "Latgale" restorānā Rēzeknē, kurā cieta vairāki cilvēki un kura aculiecinieki bija arī toreizējais SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks un Saeimas deputāts pasaules čempions svarcelšanā Viktors Ščerbatihs (ZZS), informēja Rēzeknes pilsētas prokuratūras virsprokurors Vladimirs Peļņa.
Apsūdzība celta kādam 1977.gadā dzimušam Latvijas pilsonim pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Pants paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

2007.gada 20.oktobra vakarā Rēzeknē viesnīcas "Latgale" restorāna-bāra telpās izcēlās kautiņš, kurā cieta vairāki cilvēki un kura aculiecinieki bija arī toreizējais SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks un Saeimas deputāts pasaules čempions svarcelšanā Viktors Ščerbatihs (ZZS).

Kāds aculiecinieks stāstījis, ka Ščerbatihs un Piteronoks tovakar restorānā atpūtušies kopā ar vairākiem Kaukāza izcelsmes vīriešiem, kuri vēlāk piedalījušies kautiņā, pat izmantojot izvelkamus stekus.

Uzreiz pēc incidenta Ščerbatihs, Piteronoks un Kaukāza izcelsmes vīrieši pametuši restorānu. Iespējams, ārā pie restorāna ieejas izraisījies vēl viens konflikts, kurā cietis civilā ģērbies policists. Pēc notikušā kompānija ar vairākām dārgām automašīnām notikuma vietu pametusi. Vienai no apvidus automašīnām bijusi valsts numura zīme "ROZA".

Pēc kautiņa četri konfliktā iesaistītie cilvēki vērsušies ar iesniegumu Rēzeknes pilsētas un rajona Policijas pārvaldē. Par notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - par huligāniskām darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!