Valsts ieņēmumu dienests (VID) novembra beigās, veicot pārbaudi Rīgas centrāltirgū noliktavā zem gaļas paviljona, atklājis 8631 kilogramu gaļas bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, pavēstīja VID Komunikāciju daļas vadītāja Dita Kļaviņa.
Viņa norādīja, ka SIA "Baltarts", kas no centrāltirgus izīrē minēto noliktavu, neko nevarēja paskaidrot par gaļas iespējamo izcelsmi. Izskatot lietas materiālus un uzklausot vairākus gaļas īpašniekus, konstatēts, ka daļai gaļas ir tikai veterinārie sertifikāti, daļai - pavadzīmes, bet 1,695 tonnām gaļas īpašnieku nebija vispār.

Tāpat pārbaudes laikā konstatēts, ka neviens gaļas īpašnieks nebija noslēdzis līgumu par noliktavas izmantošanu un apgalvoja, ka par noliktavas izmantošanu nemaz nemaksā. Noliktavas īrnieks SIA "Baltarts" par noliktavas īri Rīgas centrāltirgum maksā 84,4 latus mēnesī, bet gaļu atļaujot glabāt visiem un samaksu par to neņem. "Baltarts" pats noliktavu neizmanto, bet tur to "nebaltai dienai".

Par visiem noliktavā konstatētajiem pārkāpumiem ir piemērots naudas sods 700 latu apjomā, tajā skaitā ar 150 latiem sodīta "Baltarts" amatpersona. 1,695 tonnas gaļas, kurai tā arī netika atrasti īpašnieki, konfiscētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!