Foto: Valsts policija
Trešdien, 13. martā, Cēsīs autovadītājs alkohola reibumā izraisījis ceļa satiksmes negadījumu un notikuma vietu pametis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

13. martā pulksten 9.55 operatīvās vadības nodaļa saņēmusi zvanu, ka Cēsīs, Festivāla ielas un Lenču ielas krustojumā, noticis ceļa satiksmes negadījums, kur "Lexus" vadītājs pārbraucis krustojumu pie luksofora sarkanā signāla un iebraucis "Volkswagen Passat" automašīnā. "Volkswagen Passat" savukārt uztriecies "Opel Combo" spēkratam.

"Lexus" autovadītājs no notikuma vietas aizbraucis, neziņojot par notikušo likuma noteiktajā kārtībā,

Saņemtā informācija nodota Cēsu policijas iecirkņa norīkojumam, un Cēsu pašvaldības policijai jau pulksten 9.57 "Lexus" transportlīdzeklis atrasts un vīrietis aizturēts. Alkohola pārbaudē vīrieša izelpā konstatēta 3,43 promiļu alkohola koncentrācija.

Ceļu satiksmes negadījumā cietis "Volkswagen Passat" vadītājs, kurš nogādāts ārstniecības iestādē.

Automašīnas vadītājam par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kas pārsniedz 1,5 promiles, tiek piemērots administratīvais arests no desmit līdz 15 diennaktīm, uzlikts naudas sods no 1200 eiro līdz 1400 eiro un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, vadītājam uzliek naudas sodu no 70 eiro līdz 700 eiro.

Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem, uzsverot, ka, braucot alkohola reibumā, apdraudēta tiek ne tikai sava, bet arī apkārtējo drošība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!