Sestdien Cēsīs kāds 14 gadus vecs zēns aplējis ar etiķa esenci divas mazas meitenes, turklāt policija noskaidrojusi, ka viņš šo ļaundarību iepriekš izplānojis un sagatavojis, informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde.

Zēns Loka ielā pie kādas mājas ap pulksten 14:00 divām divpadsmit un astoņus gadus vecām meitenēm uz sejas un drēbēm uzlējis maisījumu, kura galvenā sastāvdaļa bija etiķa esence. Izmeklēšanā noskaidrots, ka puika uzbrukumam iepriekš gatavojies - pudelē sagatavojis šķidrumu, pievienojot etiķa esencei guaša krāsas un sodu.

Vienas cietušās meitenes vecāki policijai atzinuši, ka meitene jau agrāk sūdzējusies, ka mājas pagalmā viņa tiek aizskarta - fiziski un emocionāli iespaidota. Lai arī vecāki, lai novērstu tālākos pāridarījumus, ar agresīvi noskaņoto puisi runājuši, situāciju tas nav mainījis.

Abām meitenēm sniegta medicīniskā palīdzība un tagad viņas ārstējas mājās.

Cēsu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšniece Inga Kovaļevska informē, ka policijā uzsākts kriminālprocess par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam.

Policija aicina bērnus, vecākus, skolotājus un citus pieaugušos laikus reaģēt un informēt par notikušiem vardarbības gadījumiem, lai nepieļautu situācijas, ka nodarījums paliek nesodīts un varmākas, dodot vaļu iztēlei, izvēlas arvien bīstamākus veidus, kā iespaidot un nodarīt pāri "upurim".

Tāpat policija aicina vecākus pievērst daudz lielāku uzmanību savu bērnu šķietami nevainīgajām izklaidēm, reaģēt uz katru pāridarījumu arī tad, ja bērns ir nevis upura, bet pāridarītāja lomā. "Vecāki ir pirmie, kam jāuzņemas atbildība par sava bērna uzvedību, viņi nedrīkst palikt vienaldzīgi un nekavējoties jāreaģē, ja bērns fiziski vai emocionāli aizskar citus," uzskata policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!