Vakar ap plkst.20.30 uz Rīgas - Valmieras šosejas Cēsu rajonā pie Straupes apgāzies pasažieru autobuss, kas kursēja maršrutā Rīga - Valmiera, cilvēki nav cietuši, informēja Valmieras autoostā.
Kā informēja VTU "Valmiera" komrecdirektors Ints Savielis, tikai patlaban notikuma vietā ieradusies Ceļu policija un VTU "Valmiera" pacēlājs ar trosi, lai mēģinātu avarējušo autobusu izvilkto no apmēram 2 metrus dziļās kraujas.

Savielis pastāstīja, ka negadījuma brīdī autobusā atradušies 7 pasažieri, bet ne viņi, ne autobusa vadītājs neesot cietuši. Cilvēki mierīgi sēdējuši apgaismotajā, uz sāniem nokritušajā autobusā un gaidījuši nākamo autobusu, lai turpinātu ceļu uz Rīgu.

Savielis uzsvēra, ka negadījumā galvenokārt vainojami ceļinieki, jo ne Valmieras, ne Cēsu rajonā vakar ceļi nav bijuši kaisīti. "Līdzko autobuss izbrauca to aizmeža, tas iekļuva vēja brāzmā un to iepūta grāvī, taču tas nebūtu noticis, ja ceļi būtu kaisīti, jo 12 tonnas smago autobusu tik viegli aizpūst nevar," teica Savielis. Autobusam nedaudz ieplaisājis priekšējais stikls, citu būtisku bojājumu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!