Foto: DELFI

Aizdomās par kontrabandu organizētā grupā muitas kontroles punktā "Indra" aizturētas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes, Valsts policijas (VP) un Valsts robežsardzes amatpersonas, kā arī kāda kontrabandas organizēšanā iesaistītā privātpersona, portālu "Delfi" informēja VID.

Šī nozieguma atklāšanā sadarbojušās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde, Iekšējās drošības birojs (IDB) un Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūra. Tā pat piesaistīta VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde un Valsts Robežsardze.

Pēc aizturēšanas visas valsts amatpersonas atstādinātas no darba pienākumiem.

No piecām aizturētajām personām trim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Izmeklēšanas interesēs VID šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme uzsvērusi, ka šīs aizturēšanas ir atbilde visiem, kas uzskata, ka, samaksājot noteiktu naudas summu, Latvijas valsti ir iespējams izmantot savu noziedzīgo mērķu īstenošanai.

"Pirms diviem gadiem, sākot strādāt VID, esmu apņēmusies panākt, ka šīs iestādes vārds tiek saistīts tikai ar noziedzības izskaušanu, nevis piesegšanu, un tas tiek mērķtiecīgi realizēts. VID nav vieta cilvēkiem ar noziedzīgiem plāniem," sacījusi Jaunzeme.

VID ģenerāldirektore arī norādījusi, ka VID iegulda lielus pūliņus, lai izskaustu organizēto noziedzību Latvijā, un panākts šajā jomā ir daudz – regulāri sabiedrībai tiek sniegta informācija par atklātām kontrabandas kravām, kā arī aizturētiem aizdomās turamajiem.

"Vienlaikus mēs apzināmies, ka arī noziedzīgā pasaule nesnauž, mēģinot izdomāt arvien jaunus veidus, kā apiet likumus, tostarp meklējot kontaktus valsts pārvaldes iestādēs, arī VID. Šobrīd ir izdarīts daudz, lai noziedzniekiem šādus kontaktus VID vairs nebūtu iespējams atrast, un droši varu teikt, ka VID šādiem cilvēkiem nav vietas," izteikusies VID ģenerāldirektore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!