Valsts policija šā gada rudenī atklājusi vairākus ar narkotikām saistītus noziegumus, tostarp sadarbībā ar ASV un Lielbritānijas kolēģiem aizturējusi četras personas aizdomās par narkotiku kontrabandu Lielbritānijā un Ekvadorā.

Septembrī Valsts policijas Narkotiku apkarošanas birojs sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju un Lielbritānijas tiesību aizsardzības iestādēm aizdomās par narkotiku kontrabandu Lielbritānijā un Ekvadorā aizturēja četrus organizētas noziedzīgas grupas dalībniekus, pie kuriem atrada 2,9 kilogramus kokaīna.

Savukārt oktobra sākumā aizdomās par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju lielā apmērā Rīgā, Katoļu ielā 17, aizturēts 1966.gadā dzimušais A., pie kura atrasti 96,396 g metamfetamīna. Tālākā izmeklēšanā policija noskaidroja, ka aizturētais septembrī Rīgā pie Zinātņu akadēmijas pārdevis 50,0900 gramus metamfetamīna 1963.gadā dzimušam vīrietim.

Oktobra vidū policija, veicot operatīvos pasākumus, Rīgā, Kaļķu ielā, kādas viesnīcas telpās un Rīgā, Zeltiņu ielā 25, aizdomās par psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju lielā apmērā, aizturēja 1977. un 1976.gadā dzimušus vīriešus, pie kuriem atrastas un atsavinātas 400 piperazīna tabletes.

Oktobra beigās aizdomās par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju Rīgā, Prāgas ielā 1, policija aizturēja noziedzīgas grupas dalībniekus – 1965.gadā dzimušo N. un 1978.gadā dzimušo V., pie kuriem policijas darbinieki atrada un atsavināja 25,8282 gramus heroīna, bet kratīšanā aizturētā V. dzīves vietā atrada deviņas tabletes klonazepama un 21 tableti fenozepama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!