Foto: F64

17. decembrī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Burtnieku novada Matīšu pagastā no ūdenstilpes izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ceturtdienas vakarā tika saņemts izsaukums Viļānos, kur trīsstāvu dzīvojamās ēkas pirmajā stāvā dega sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji no ēkas evakuēja 10 cilvēkus. Dzīvoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

Glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, kādā dzīvojamā mājā redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg koka divstāvu dzīvojamās ēkas otrais stāvs un kāpnes. Pēc pusnakts šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega sadzīves mēbeles, piededzis ēdiens, elektrības sadales skapis, mikroautobuss, sodrēji un atkritumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 42 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!