Foto: DELFI

Valsts policija (VP) uzsākusi kriminālprocesu par divu automašīnu dedzināšanu Rēzeknes novada Čornajas pagastā, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Lāsma Kursīte.

7. oktobrī Rēzeknes novadā, Čornajas pagastā reģistrēti divi gadījumi, kad degušas automašīnas.

Par automašīnas "VAZ" degšanu izsaukums saņemts ap pulksten 00.43, bet par "Ford Focus" – ap pulksten 2.16

Naktī uz piektdienu vienu izsaukumu saņēma arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kā informē dienestā, Čornajas pagastā dega vieglā automašīna divu kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 1.19.

Abos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi, kuru laikā skaidros visus notikušā apstākļus un degšanas iemeslus, informēja Kursīte.

Kā vēsta kāds sociālā medija "Twitter" lietotājs, viena no mašīnām bijusi Ukrainas bēgļu auto.

Policijā portālam "Delfi" norādīja, ka konkrētajā gadījumā kriminālprocesi uzsākti pēc Krimināllikuma 18.nodaļas – noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" pirmdien vēsta, ka viesu namā "Villa Roza" aizdegušies divi auto. Bez vienīgā privātā pārvietošanās līdzekļa palikusi ukraiņu ģimene, kas pirms četriem mēnešiem ieradusies bēgļu gaitās Latvijā.

Viena sadegušā auto īpašniece Valentīna Roščupkina LTV stāstīja, ka sadedzis žigulis, ar kuru viņa ar vīru un māti pameta Ukrainu pavasarī. Ar šo auto viņi bija plānojuši atgriezties savā zemē. Ar šo auto devušies arī uz darbu pie vietējiem zemniekiem. Tagad auto vairs nav, bet pašiem ukraiņiem jāpaliek viesu namā, vēsta LTV.

Kāpēc mašīna sadegusi, īpašnieki nezina, jo sākotnēji Latvijā bija saskārušies tikai ar laipnību. Vēlāk atklājies, ka arī uzlauzts žogs ap viesu namu, līdz ar to aculiecinieki sprieduši, ka nav iepaticies vai nu viesu nama īpašnieki vai iemītnieki.

Sākotnēji cilvēki domājuši, ka auto aizdedzies pats, bet vēlāk izrādījies, ja uzlauzts arī žogs ap īpašumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!