Ventspils tiesa otrdien Ventspils Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekam par satiksmes negadījuma izraisīšanu alkohola reibumā piemēroja administratīvo arestu uz 10 diennaktīm, 500 latu naudassodu un autovadītāju tiesību atņemšanu uz diviem gadiem, informēja Ventspils tiesā.
Jau ziņots, ka 22.jūnija pēcpusdienā Ventspilī iereibis CSDD inspektors izraisīja sadursmi ar policijas automašīnu. Ap plkst.16.30 Ventspils Ceļu policijas darbinieki Ventspilī, Kuldīgas ielā, konstatēja - kāda automašīna brauc ar ātrumu 90 km/h, krietni pārsniedzot pieļauto braukšanas ātrumu apdzīvotā vietā.

Viens no policijas darbiniekiem aicināja automašīnas "Chevrolet" vadītāju apstāties, ko viņš arī darīja, taču automašīnas vadītājs nav aprēķinājis savu braukšanas ātrumu un tādēļ ietriecās policijas automašīnā "Audi 80".

Negadījumā policijas automašīnai bojāti lukturi, kā arī sabojāta aiz policijas stāvošās automašīnas priekšpuse, ar ko "Audi 80" sadūrās pēc trieciena.

Lai gan notikuma vietā "Chevrolet" vadītājs atteicās no alkohola ekspertīzes, vēlāk slimnīcā viņš tai piekritis, - CSDD inspektora izelpā konstatētas 1,84 promiles alkohola.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, piemēro naudassodu 500 latu apmērā un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!