Foto: LETA
Viļakas pašvaldība jau desmit mēnešus novar atlaist pašvaldības policistu Valentīnu Laizānu, kurš 10. janvārī, sēžoties pie dienesta automašīnas stūres pamatīgā alkohola reibumā, izraisījis avāriju, trešdien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Nespēja uzteikt darbu saistīta ar to, ka Laizāns pēc avārijas izraisīšanas saslimis. Formāli Laizāns ir Viļakas pašvaldības policists, kurš atstādināts no amata pienākumu pildīšanas. Domes preses dienestā laikrakstam skaidro, ka policists atrodas darba nespējā, tāpēc viņu nevar atlaist. Turklāt pašvaldībai nepieciešami divi policisti, taču otrs šobrīd strādā uz pusslodzi, jo Laizāna nespējas dēļ jauno kolēģi pašvaldība nevar pieņemt uz pilnu slodzi.

Satiksmes negadījums notika 10. janvārī, kad Laizāns ar pašvaldības policijas dienesta mašīnu "Dacia Dokker" ceļa Gaigalava - Viļāni 19. kilometrā netika galā ar vadību, nobrauca no ceļa, un mašīna apgāzās. Vidēji smagus miesas bojājumus negadījumā guva līdzbraucēja. Avārijas vietā patruļpolicija Laizāna izelpā konstatēja 1,94 promiles alkohola.

Administratīvā pārkāpuma materiāli tika nosūtīti kriminālprocesa sākšanai Kriminālpolicijas nodaļai.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē laikraksts uzzināja, ka kriminālprocesā joprojām tiek gaidīti vairāku ekspertīžu atzinumi. Policijā skaidro, ka bez ekspertīžu rezultātiem nevar kvalificēt lietu pēc konkrēta panta, jo satiksmes negadījums ar cietušo ir smagāks noziedzīgs nodarījums nekā braukšana alkohola reibumā. Policijā pieļauj, ka šajā lietā kādi jaunumi varētu būt pēc mēnešiem diviem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!