Foto: PantherMedia/Scanpix
Daugavpilī otrdien aizturēti trīs Lietuvas pilsoņi, kas, izliekoties par policistiem, kādai vecai kundzei izkrāpuši 1000 eiro (aptuveni 700 latu) un 300 latus, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Policija vēsta, ka otrdien pēcpusdienā kādai 70 gadus vecai Preiļos dzīvojošai sievietei uz mājas tālruni pazvanīja nenoskaidrots vīrietis un, stādoties priekšā kā policijas darbinieks, paziņoja, ka viņas dēls izraisījis negadījumu, kurā cietis pats un savainojis kādu meiteni.

Vīrietis paziņoja, ka "dēlam" nepieciešama liela naudas summa, lai segtu ārstēšanas izdevumus un "atpirktos" no policijas. Sieviete samaksāja krāpniekiem 1000 eiro un 300 latus.

Saņemot šo informāciju, kriminālpolicija nekavējoties uzsāka izmeklēšanu. Tika realizēts operatīvās meklēšanas pasākumu komplekss, kā rezultātā jau pēc pāris stundām netālu no Daugavpils policija apturēja automašīnu, ar kuru pārvietojās aizdomās turētas personas.

Tika aizturēti trīs Lietuvas pilsoņi – 1984., 1985. un 1975.gadā dzimuši vīrieši. 1985.gadā dzimušais vīrietis pirms pāris gadiem jau bija tiesāts par analoģiska rakstura krāpšanu Latvijas teritorijā.

Ceturtdien tiesā tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa (aresta) piemērošanu. Policija turpina izmeklēšanu un pārbauda aizturētos sakarā ar citiem identiskiem noziegumiem arī Rēzeknes pilsētā.

Kriminālprocess uzsākts par krāpšanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai ar mantas konfiskāciju, vai ar naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

Policija aicina iedzīvotājus, īpaši gados vecākus cilvēkus, būt uzmanīgiem un, saņemot līdzīga rakstura zvanus, nekavējoties ziņot policijai pa tālruņiem 112, 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!