Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien, 9. novembrī, Daugavpils novadā Valsts policija aizturēja kādu vīrieti, pie kura atrasti 800 grami metamfetamīna, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi skaidro, ka darbietilpīgā procesā Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā aizturējuši 1959. gadā dzimušu vīrieti - kriminālo autoritāti.

Pie aizturētā vīrieša, kurš agrāk vairākkārt tiesāts par dažāda veida noziegumiem, policisti atraduši un izņēmuši 800 gramus metamfetamīna. Policijā pastāstīja, ka šogad tas ir otrais lielākais Latgalē izņemtais narkotisko vielu daudzums.

Patlaban policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu, kas sākts pēc Krimināllikuma 253. 1 panta 1. daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu apriti realizācijas nolūkā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Trešdien, 11. novembrī, tiesa lems par drošības līdzekļa - apcietinājuma piemērošanu aizturētajam vīrietim, informēja policijā.

Jau ziņots, ka pagaidām lielākais narkotiku daudzums Latgalē šogad izņemts Daugavpils novadā. Toreiz par narkotisko vielu neatļautu realizāciju personu grupā lielos apmēros policija aizturēja divas personas, pie kurām tika atrasti un izņemti divi kilogrami metamfetamīnu saturošas vielas.

Policijas aplēses liecināja, ka narkotiku vērtība melnajā tirgū varētu pārsniegt 10 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!