Naktī uz otrdienu ap plkst.2 pagaidām nenoskaidrotas personas, iespējams, ļaunprātīgi aizdedzināja naktsklubu "Labirints" Daugavpilī, Mihoelsa ielā 54, informēja Daugavpils ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.
Ugunsgrēkā izdega naktskluba pirmā stāva telpas 40 kvadrātmetru platībā, sadega kluba telpās esošās mēbeles un radiotehnika, bojāta ēkas otrā stāva telpu iekšējā apdare. Ugunsgrēka nodarītais materiālais zaudējums vēl tikai tiek aplēsts, bet jau tagad esot skaidrs, ka tie ir vairāki tūkstoši latu.

No sadegšanas ugunsdzēsējiem izdevās paglābt ēku un tajā esošo īpašumu aptuveni 5000 latu vērtībā. Naktsklubs bija apdrošināts.

Brīdī, kad naktsklubā izcēlās ugunsgrēks, tas bija slēgts. Informāciju par ugunsgrēku "Labirintā" ugunsdzēsēji saņēma pēc tam, kad nostrādāja klubā uzstādītā ugunsdzēsības signalizācija.

Pēc neoficiālas informācijas, ļaunprāši naktsklubā iekļuva, uzlaužot divas durvis. Lai ugunsgrēks ātrāk izplatītos, dedzinātāji bija izmantojuši benzīnu. Notikuma vietā atrasta arī tukša degvielas tvertne.

Kādai privātpersonai piederošais naktsklubs īrēja telpas no Latvijas Nedzirdīgo savienības Daugavpils reģionālās biedrības. Šī biedrība savām vajadzībām izmantoja tikai ugunsgrēkā cietušās ēkas 2.stāva telpas.

Kā ziņots, pirms nedēļas ugunsgrēks bija izcēlies arī šajās telpās - izdega ēkas otrā stāva telpa 40 kvadrātmetru platībā un tika bojātas tajās esošās mēbeles. Ugunsgrēka dzēšanas laikā tika applūdināts arī ēkas pirmajā stāvā esošais naktsklubs "Labirints".

Kā ugunsgrēka iespējamo iemeslu naktsklubā ugunsdzēsēji minēja neuzmanīgu rīcību ar atklātu uguni. Iespējams, kāds no biedrības apmeklētājiem tās telpās bija atstājis nenodzēstu izsmēķi. Ugunsgrēka nodarītais materiālais zaudējums bija aptuveni 500 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!