Daugavpils policija ierosinājusi krimināllietu par huligānismu, ko izdarījis 1982.gadā dzimušais Deniss K., kurš, iespējams, narkotisko vielu reibumā skolā piekāva Daugavpils 16.vidusskolas skolotāju, 1954.gadā dzimušo Veroniku S.
Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Dunda pastāstīja, ka par notikušo ir ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas "Par huligānismu, kura rezultātā cietušajam ir nodarīti miesas bojājumi". Denisam K. piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīves vietas nemainīšanu.

Par šāda veida pārkāpumu vainīgo personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 7 gadiem un policijas kontroli līdz 3 gadiem. Deniss K. ir bijušais Daugavpils 16.vidusskolas audzēknis, no šīs skolas viņš aizgājis pirms astoņiem gadiem un mācības turpinājis Mācību ražošanas centrā.

Kā sacīja Daugavpils 16.vidusskolas direktore Taisija Voroņecka, Deniss K. nevar paskaidrot, kāpēc šādi ir rīkojies. Atsaucoties un jaunieša teikto, skolas direktore sacīja, ka tobrīd viņš bijis alkohola reibumā un neko neatceras.

Pēc notikušā Deniss K. ir ticies ar piekauto skolotāju un lūdzis viņai piedošanu par pāridarījumu. Ar cietušo skolotāju Veroniku S. sazināties neizdevās, jo viņa patlaban esot slima.

Aprīlī Daugavpils skolās tiks rīkoti vairāki pasākumi cīņai ar narkotiku izplatību, tostarp arī kursi skolu medmāsām par to, kā atpazīt skolēnu, kas ir lietojis narkotikas. Nākotnē Daugavpilī ir paredzēts izveidot vienotu narkotiku apkarošanas un profilakses programmu.

Jāatgādina, ka 7.jūnijā Kuldīgas rajona tiesa izskatīs lietu, kurā divi nepilngadīgi Kuldīgas 2.vidusskolas audzēkņi apsūdzēti par huligānismu personu grupā, kas izpaudies, mācību stundas laikā īpaši rupjā veidā cenšoties traucēt darbā un pazemot skolotāju.

Kuldīgas rajona virsprokurors Aivars Zgirskis pieļāvis, ka krimināllieta par skolēnu un skolotāja attiecībām stundā Latvijā tiks izskatīta pirmo reizi. Likums paredz, ka par šādu rīcību vainīgie var tikt sodīti ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!