Foto: Valsts policija

Valsts policijai izdevies uziet un likvidēt nelikumīgu marihuānas audzētavu un aizdomās par noziedzīgu nodarījumu aizturēt kādu 1982. gadā dzimušu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Latgales reģiona pārvalde savā rīcībā bija ieguvusi informāciju par personu, kura, iespējams, savā īpašumā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu. Kriminālprocesā pieņemts lēmums veikt kratīšanu kāda 1982. gadā dzimuša vīrieša privātmājā.

14. janvārī, ierodoties īpašumā, kurš atrodas Daugavpils pilsētas teritorijā, policisti konstatējuši, ka privātmājas iekštelpās ierīkota nelegāla marihuānas audzētava, kas aprīkota ar speciālām iekārtām tās audzēšanai. Kopumā apskates laikā atrasti astoņi marihuānas stādi. Tāpat dzīvojamajā mājā glabājusies gatavā produkcija – novākta un izžāvēta marihuāna, kuras svars ir aptuveni kilograms, kā arī audzēšanai nepieciešamās iekārtas.

Notikuma vietā aizturēts arī iespējamais vainīgais – 1982. gadā dzimis vīrietis. Aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzes lokā par līdzīgiem pārkāpumiem. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis nesaistīts ar brīvības atņemšanu.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu. Nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 256. panta 2. daļas - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!