Daugavpilī par nelikumīgu alkohola tirdzniecību pērn policijas darbinieki noformējuši 335 jeb par 80 administratīvajiem protokoliem vairāk nekā 2004.gadā, - žurnālistus informēja Daugavpils Policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja 2.nodaļas priekšnieks Aivars Stivriņš.
Neskatoties uz to, ka nelikumīgo alkohola tirdzniecības vietu jeb tautā tā saukto točku apkarošanai pērn veltīta pastiprināta uzmanība, vēlamais rezultāts tomēr nav gūts, uzskata Daugavpils Policijas pārvaldes vadība.

Personas, kas tiek aizturētas par nelikumīgu alkohola tirdzniecību, parasti tiekot sodītas ar naudas sodiem. Taču piedzīt tos ne vienmēr ir iespējams. Vainīgās personas bieži vien nekur nestrādā un viņām nepieder nekāds īpašums.

Kamēr netiks ieviestas izmaiņas pastāvošajā likumdošanā, kas ļautu vainīgās personas saukt pie kriminālatbildības, cīņa ar "točkām", pēc policijas vadības domām, lielā mērā atgādinās cīņu ar vējdzirnavām.

Daugavpils Policijas pārvaldes darbinieki jau vairākkārt vērsušies Iekšlietu ministrijā ar priekšlikumiem par to, kā cīņu ar nelikumīgo alkohola tirdzniecību padarīt efektīvāku. Diemžēl līdz šim minētā problēma tā arī nav radusi risinājumu.

Par nelikumīgu alkohola iegādi pērn noformēti 819 protokoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!