Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 29 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Ceturtdien, 12. augustā, pulksten 14.25 VUGD saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur trīsstāvu ēkas dzīvoklī uz plīts dega ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks. Mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors. Pulksten14.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD ik dienu saņem vairākus izsaukumus, kur sadūmojumu radījis bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts un piededzis ēdiens. Aizvadītā diennakts nav izņēmums – vakar ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz trim izsaukumiem, kur dega ēdiens. Šādi izsaukumi nereti ir vēlās vakara stundās un lielākoties uz daudzstāvu dzīvojamām mājām. Platības ziņā tie ir nelieli ugunsgrēki, tomēr to radītie degšanas produkti var apdraudēt cilvēku veselību un pat dzīvību.

VUGD atgādina — gatavojot un sildot ēdienu, jāievēro piesardzība. Nedrīkst atstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības. Jāuzstāda mājokļos dūmu detektori, kas laikus vēstīs par sadūmojumu, dodot iespēju izglābties no piedūmotām telpām un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus, zvanot 112.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, neapsaimniekota vienstāva, divos gadījumos – vieglās automašīnas, elektrības kabelis, dārza māja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!