Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien pusdienlaikā Daugavpilī, Cietokšņa ielā 46, sabrukusi kādas ēkas jumta konstrukcija, cietuši vismaz divi cilvēki, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inese Veisa apstiprināja, ka izsaukums dienestā bijis ap plkst.11. Dienests gan nebija izbraucis, jo cietušie nebija iesprostoti.

Veisa teica, ka ēka tikusi renovēta un garāmgājējiem - vīrietim un sievietei - virsū uzgāzušies celtniecības materiāli.

Cietušie nogādāti slimnīcā.

Savukārt Valsts darba inspekcijas (VDI) Daugavpils sektora vadītāja Aļona Kuņko pastāstīja, ka inspektori trešdien pārbaudījuši, vai šajā ēkā būvnieki nestrādā nelegāli. Šāds pārkāpums nav konstatēts, toties inspektori secinājuši, ka celtnieki nelietoja drošības jostas, kas nepieciešamas darbam šādos objektos.

Līdz brīdim, kamēr tās nebūs nodrošinātas un par to pārliecinājušies arī VDI inspektori, celtnieki šajā objektā strādāt nedrīkst. Līdz ar to brīdī, kad pagaidām nezināmu iemeslu dēļ nobrukusi jumta konstrukcija, celtnieki šajā objektā nav atradušies.

Jau trešdien VDI apturēja SIA "Defass-D" būvobjekta darbību, jo, veicot pārbaudi objektā, inspektori konstatēja, ka divi darbinieki, veicot darbu uz jumta, netika pietiekami nodrošināti ar kolektīvajiem aizsardzības līdzekļiem, kuri pasargātu no nokrišanas. Viens darbinieks uz jumta strādāja bez drošības jostas un ķiveres. Nebija arī aizsargnožogojumu. Uzņēmumam tika izdots rīkojums par objekta darbības apturēšanu līdz konstatēto pārkāpumu novēršanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!