Daugavpils policija pēc pagājušonedēļ notikušās automašīnas "Mercedes" avārijas ceturtdien pabeigusi dienesta pārbaudi un izteikusi brīdinājumu diviem policistiem un rājienu Daugavpils ceļu policijas priekšniekam Aleksandram Linkevičam.
Par to informēja Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes (DPRPP) preses sekretāre Ingūna Dunda.

Ceļu policijas nodaļas vada komandieriem Germanam Grigorjevam un Jurim Pipinam par paviršu savu pienākumu pildīšanu notikuma vietā un kriminālprocesa kodeksa normu neievērošanu, strādājot ar lietiskajiem pierādījumiem notikuma vietā, izteikts brīdinājums par neatbilstību ieņemamajam amatam. Savukārt Linkevičam izteikts rāj iens par ceļu policijas nodaļas personālsastāva vājo darba kontroli.

Ceļu policijas nodaļas darbinieki, pildot savus pienākumus, pieļāvuši rupjus Ģenerālprokuratūras un Valsts policijas kopīgi izstrādātās instrukcijas "Par lietisko pierādījumu un citu krimināllietās izņemto priekšmetu uzskaites un glabāšanas kārtību" pārkāpumus, secināts izmeklēšanā.

Dienesta pārbaudē konstatēts, ka viens no ceļu policijas darbiniekiem, veicot avarējušās automašīnas "Mercedes Benz" apskati, izņēmis no automašīnas slēdzenes atslēgu, kurai klāt bijis neliels piekaramais ādas maciņš, kurā atradusies nauda un citas mantas. Ādas maciņu un naudu policists bez jebkādu materiālu noformēšanas atdevis vienam no cietušā paziņām.

Dunda piebilda, ka DPRPP Izziņas dienestam trešdien atdevusi dienesta pārbaudes materiālus, lai tas noskaidrotu, vai ir kriminālnozieguma sastāvs.

Daugavpils policija pēc pagājušonedēļ notikušās automašīnas "Mercedes" avārijas ierosināja arī krimināllietu par narkotiku glabāšanu un realizāciju. Avārijā cietušajiem konfiscēts aptuveni grams amfetamīna un 8,04 grami hašiša. Narkotiku apkarošanas biroja Latgales reģionālā grupa ierosinājusi krimināllietu par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu.

Daugavpils policijā saistībā ar avāriju sākta dienesta pārbaude, jo masu medijos izplatīta informācija, ka avarējušajā automašīnā pārvadātā nauda un narkotikas esot pazudušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!