Foto: LETA
Valsts policija (VP) aizdomās par kāda vīrieša slepkavību Daugavpils novadā aizturējusi 1973. gadā dzimuši sievieti, portālu "Delfi" informēja VP Latgales reģiona pārstāve Ksenija Belova.

Aizvadītās nedēļās beigās VP saņēma informāciju no mediķiem, ka Daugavpils novadā kādā dzīvoklī ir atrasts 1980. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām durtām brūcēm ķermeņa apvidū.

Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visdrīzāk, kopīgi lietojot alkoholu, starp cietušo un iespējamo vainīgo personu bija izcēlies konflikts, kas pārvērties kautiņā. Konflikta laikā vīrietim nodarīti dažādi miesas bojājumi, tostarp astoņi naža dūrieni, kas arī kļuva par viņa nāves cēloni.

Turpat notikuma vietā likumsargi aizturēja aizdomās turēto personu – kādu 1973. gadā dzimušu sievieti.

Sieviete iepriekš jau vairākkārt bija nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem administratīvajiem likumpārkāpumiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidrota sievietes saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu un noteiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Tiesa aizturētajai sievietei piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Pēc Krimināllikuma 116. panta, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) kā sodu var piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!