Foto: DELFI Aculiecinieks

Daugavpils tiesa saldumu biznesa uzņēmējam Jāzepam Zukulam par ūdens piesārņošanu ar kaitīgām vielām piespriedusi 10 000 eiro sodu un papildus likusi uzņēmumam samaksāt 17 500 eiro, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Prokuratūras paziņojumā presei rakstīts, ka saskaņā ar prokurora celto apsūdzību, kāds vīrietis, kurš ir uzņēmuma vienīgais valdes loceklis, apzinoties, ka ražotnē radītos notekūdeņus ir jānovada hermētiskā, izvedamā kanalizācijas sistēmā, laikā no 2016. gada sākuma līdz 2019. gada vidum apzināti pieļāva neattīrītu notekūdeņu novadīšanu blakus esošajā nekustamajā īpašumā, kā rezultātā tika piesārņota zeme.

Ar minēto noziedzīgo nodarījumu apsūdzētais vīrietis radīja kaitējumu dabas videi 2501 eiro apmērā.

Tiesa atzina, ka persona minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīja uzņēmuma interesēs un nolēma noteikt uzņēmumam piespiedu ietekmēšanas līdzekli - naudas piedziņu 17 500 eiro apmērā. Aģentūrai LETA zināms, ka šis uzņēmums ir SIA "Adugs Production".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums 2020.gadā apgrozīja 13 075 880 eiro un strādāja ar 238 623 eiro peļņu. Dati par 2021. gadu nav pieejami. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Zukuls.

Spriedumu var pārsūdzēt Latgales apgabaltiesā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālā vides pārvalde konstatējusi, ka no 2016. gada 1. janvāra līdz 2019. gada 30. aprīlim nekustamajā īpašumā, kura īpašnieks ir SIA "LīvMet", maizes cepšanas un konditorejas izstrādājumu ražotnes SIA "Adugs Production" teritorijas tiešā tuvumā Celtniecības ielā 21A, Līvānos, vidē tika novadīti 2654,9 kubikmetri neattīrītu ražošanas un sadzīves notekūdeņu.

Daugavpils tiesā patlaban atrodas arī krimināllieta, kurā Zukuls un vēl divas personas apsūdzētas par cilvēku tirdzniecību organizētā grupā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka par iespējamās cilvēktirdzniecības upuriem kļuvuši ne mazāk kā septiņi Indijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!