Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā četras personas, tostarp divi kasieri, apsūdzētas par veikala "Maxima" apzagšanu, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.


Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka divas no apsūdzētajām personām bija konkrētā veikala "Maxima" kasieri. Viņi bijuši informēti, kurās dienās nenotiek veikala inkasācija un visi naudas ieņēmumu paliek veikala seifā.

Realizējot organizētās grupas kopīgo noziedzīgo nodomu, viena no apsūdzētajām personām ar brīvu piekļuvi iekasēto seifam nolaupījusi naudu un iepakojusi to tukšās kartona kastēs. Pēc tam kastes ar naudu apsūdzētā persona iznesusi no veikala telpām un novietojusi aiz miskastes konteinera.

Tikmēr pārējie apsūdzētie vērojuši apkārti ar mērķi palikt nepamanītiem un piegājuši pie konteinera. Tālāk iesaistītās personas naudu salikušas somā.

Prokuratūra norāda, ka tādējādi apsūdzētie nolaupījuši 7740 eiro.

Visi apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 175.panta 4.daļas – par zādzību lielā apmērā vai organizētā grupā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
Lietu prokuratūra nodevusi skatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!