Zviedrijas pilsonis Bū Johansons, kura vadītā automašīna 1997.gada 4.jūlijā Latvijā uz ceļa notrieca divas policistes, izsludināts starptautiskā meklēšanā. Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska informēja, ka pēc prokuratūras lūguma Johansona meklēšanu Interpols izsludinājis 15.maijā.
Kā informēja Autotransporta prokuratūras virsprokurore Alla Ignatjeva, pēc materiālu saņemšanas no Zviedrijas izmeklēšana krimināllietā atjaunota, un šajā laikā arī Rīgas rajona tiesa devusi sankciju Johansona apcietināšanai.

Sankcijas izdošana devusi pamatu Johansona izsludināšanai starptautiskā meklēšanā, bet izmeklēšana krimināllietā apturēta. Tā tiks atjaunota pēc Johansona atrašanas un aizturēšanas. Ignatjevas rīcībā pagaidām nebija ziņu, vai Johansona meklēšanā ir kādi panākumi.

Kā ziņots, Johansonam jau uzreiz pēc avārijas izraisīšanas tika piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu, taču viņš jau nākamajā dienā no Latvijas aizbēga. Zviedrijas prokuratūra, kas pēc Johansona aizbēgšanas no Latvijas pētīja šo lietu, sniegusi atzinumu, ka notikums ir mazsvarīgs, tāpēc krimināllieta pret Johansonu nav jāierosina. Šādai zviedru nostājai kategoriski nepiekrīt Latvijas tiesībsargājošo institūciju darbinieki.

Ignatjeva jau iepriekš atzina, ka Johansona vaina pirmstiesas izmeklēšanā tika pierādīta pilnībā un viņu varētu apsūdzēt pēc Krimināllikuma panta, kas paredz soda sankciju - apcietinājumu no trim līdz pat 15 gadiem.

Saskaņā ar liecinieku liecībām, Johansona vadītais auto ievērojami pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, turklāt viņš itin nemaz nav mēģinājis izvairīties no sadursmes ar abām sievietēm. Par to liecinot neesošās bremzēšanas pēdas uz ceļa. Johansons un viņa vadītās automašīnas pasažieri negadījuma naktī it kā braukuši pie "kādas ambiciozas Latvijas uzņēmējas". Automašīnu no kompānijas "Hanza līzings" līzingā bija iegādājusies degvielas tirgotājfirma "Statoil".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!