Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) decembrī uzsācis kriminālprocesu par divu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas inspektoru prettiesiskajām darbībām saistībā ar kukuļu pieprasīšanu un pieņemšanu no autoservisu pārstāvjiem.

KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka kriminālpolicijas inspektori ir rīkojušies pretēji sava dienesta interesēm. Par automašīnu zādzību atklāšanu atbildīgie policijas inspektori nevis atklāja un novērsa prettiesiskās darbības Rīgas rajona autoservisos, bet, izmantojot savu dienesta stāvokli, no komercuzņēmumu pārstāvjiem pieprasījuši kukuļus, lai policija nepārbaudītu attiecīgos autoservisus.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka vienā gadījumā policisti pieprasījuši un pieņēmušas kukuli 500 eiro (aptuveni 350 latu), otrajā – 1 500 eiro (aptuveni 1050 latu) apmērā.

Pagājušās nedēļas nogalē policisti atzīti par aizdomās turētajām kukuļa pieprasīšanā un pieņemšanā.

Policistiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – nodošana policijas uzraudzībā, aizliegums pildīt amata pienākumus, aizliegums tuvoties konkrētām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!