Foto: stock.xchng
Valsts policijas darbinieki par kāda jaunieša aplaupīšanu satiksmes autobusa pieturā Siguldā aizturējuši divus vīriešus, pie kuriem aizturēšanas brīdī atraduši arī zagtus sniega dēļus.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, svētdien, 15.februārī, Siguldas policijas iecirknī vērsies kāds 1996.gadā dzimis jaunietis. Viņš likumsargus informējis, ka pagājušajā naktī viņu aplaupījuši divi vīrieši.

Policisti noskaidrojuši, ka cietušais jaunietis 14.februāra vēlā vakarā braucis no Rīgas uz Raganu. Ļaundari potenciālo laupīšanas upuri noskatījuši jau autobusā. Jaunietis izkāpis pieturā pie Raganas, bet laupītāji devušies viņam pakaļ.

Ļaundari turpat pie autobusa pieturas jaunietim uzbrukuši, nogrūduši viņu zemē un nolaupījuši vairākas personīgās mantas, tostarp arī maku. Abi ļaundari no notikuma vietas aizbēguši, bet cietušais nākamajā rītā devies uz policijas iecirkni un pastāstījis par notikušo. Cietušais arī norādījis uz laupītāju pazīmēm.

Policisti sākuši abu vīriešu meklēšanu un pēc pāris stundām Siguldā pamanījuši aprakstam līdzīgus vīriešus. Iespējamie ļaundari sēdējuši autobusa pieturā un tiem līdzi bijuši arī divi sniega dēļi. Policistiem radušās aizdomas sporta inventārs varētu būt iegūts nelikumīgā veidā.

Likumsargi aizturēja 1980.gadā un 1991.gadā dzimušus vīriešus. Jaunākais no abiem jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām.

Nogādājot aizturētos vīriešus policijas iecirknī, policisti tur sastapa arī sniega dēļu īpašniekus, kuri bija ieradušies ziņot par zādzību. Īsi pirms abu vīriešu aizturēšanas Siguldā no kādas automašīnas salona šie sniega dēļi tikuši nozagti.

Pašreiz turpinās izmeklēšana. Valsts policija skaidro abu aizturēto vīriešu saistību ar sniega dēļu zādzību.

Pret aizturētajiem sākti kriminālprocesi par laupīšanu grupā, kā arī par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, jo aizturētie ar cietušā 1996.gadā dzimušā jaunieša kredītkarti bija izņēmuši arī naudu.

Otrdien, 17.februārī, abiem aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Zagtos sniega dēļus likumsargi atdeva to likumīgajam īpašniekam, savukārt citu nolaupīto lietu atrašanās vieta vēl tiek skaidrota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!