Foto: LETA

Šā gada 3. novembrī Dobelē, pielietojot vardarbību, kādam vīrietim tika nolaupīta nauda un bankas karte. Valsts policija (VP) tajā pašā dienā aizturēja iespējamo vainīgo – 1994. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un ticis sodīts par miesas bojājumu un zādzību izdarīšanu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

VP informē, ka 3. novembrī ap pulksten 15.30 Dobelē, Tirgus laukumā pie autobusu pieturas, pielietojot vardarbību, kādam 1960. gadā dzimušam vīrietim no somiņas tika nolaupīti 48 eiro un bankas karte.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa policisti par notikušo nekavējoties uzsāka kriminālprocesu par Krimināllikuma 176. panta pirmajā daļā paredzētām noziedzīga nodarījuma pazīmēm – svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību.

Likums par šādu nodarījumu vainīgajam paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Ceturtdien, 5. novembrī, ar tiesas lēmumu aizdomās turētajam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!