Foto: Valsts policija
Ceturtdien, 3. janvārī, Durbē, Raiņa ielā, noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā cietusi sieviete, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Informāciju par divu automašīnu sadursmi Raiņa ielā Durbē Valsts policija saņēmusi pulksten 13.10. Cietusī ir vienas automašīnas vadītāja, kura ar gūtajām traumām nogādāta medicīnas iestādē.

Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus. Sākotnējā informācija liecina, ka 1974. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "BMW" pa Raiņa ielu un veicot nogriešanās manevru pa kreisi, iebraucis pretējā braukšanas joslā, savukārt 1984. gadā dzimusī automašīnas "Volvo" vadītāja nav ņēmusi vērā ceļa zīmes "Dodiet ceļu" prasības. Līdz ar to notikusi sadursme starp abām automašīnām.

Valsts policija atgādina transportlīdzekļu vadītājiem – piedaloties ceļu satiksmē, jāievēro ceļu satiksmes noteikumi un ceļa zīmes. Krustojumos nepieciešams pārliecināties divreiz, ka var turpināt kustību, neradot draudus apkārtējiem. Tāpat, veicot pagrieziena manevru uz ceļa, jālieto virziena rādītāji, norādot apkārtējiem par plānoto tālāko kustību.

Policija atgādina, ka saskaņā ar ceļu satiksmes noteikumiem, nevienādas nozīmes ceļu krustojumā transportlīdzekļa vadītājam, kurš brauc pa mazāk svarīgu ceļu, jādod ceļš to transportlīdzekļu vadītājiem, kas krustojumam tuvojas pa galveno ceļu. Tāpat ir jānogriežas tā, lai, izbraucot no brauktuvju krustošanās vietas, transportlīdzeklis neatrastos pretējā braukšanas virziena pusē.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par šo ceļu satiksmes notikumu neievērošanu ir paredzēts sods. Par ceļa nedošanu gājējiem vai transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka, uzliek naudas sodu no 15 līdz 70 eiro. Savukārt par nogriešanos tā, ka, izbraucot no brauktuvju krustošanas vietas, transportlīdzeklis atrodas pretējā braukšanas virziena joslā, uzliek naudas sodu no 30 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!