Foto: LETA

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa darbinieki, saņēma informāciju par aizturētu vīrieti ar 507 paciņām cigarešu bez Latvijas akcīzes markas. Par šo faktu uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, portālu "Delfi" informēja policijā.

Šī gada 17. oktobrī pulksten 4.27 VP Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa amatpersonas, saņēma informāciju no SIA "LDz Apsardze" darbiniekiem, par aizturētu vīrieti ar tabakas izstrādājumiem bez Latvijas akcīzes markām, kurš atradās SIA "LDz Apsardze" apsargājamajā teritorijā. Likumsargiem ierodoties, tika konstatēts, ka pie vīrieša atrodas 10 140 gabali cigarešu "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par nelegālajām darbībām ar akcīzes precēm, 1990. gadā dzimušajam vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas.

VP atgādināja, ka pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!