Foto: DELFI
Jēkabpilī, dzenoties pēc bruņotiem spēļu zāles laupītājiem, otrdien nošauts viens policists un ievainoti vēl divi likuma kalpi, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas pārstāve Zane Maskaļonoka.

Sākotnējā informācija liecina, ka otrdien pēc pulksten deviņiem kādā spēļu zālē Jēkabpilī iegāja pieci bruņoti vīrieši. Spēļu zāles apsargs paspēja nospiest trauksmes pogu, un uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca policija, kā arī apsardzes firmas darbinieki.

Pakaļdzīšanās laikā starp policistiem un uzbrucējiem sākās apšaude, kuras laikā nošauts viens policists. Ievainoti vēl divi policisti, viens no tiem guvis smagus ievainojumus.

Policijai ir izdevies aizturēt uzbrucējus, no kuriem trīs ir ievainoti.

Ziņu, ka apšaudē cietuši iedzīvotāji, policijai nav. Arī informāciju, kas ir aizturētie laupītāji, policija pagaidām nesniedz.

Uz Jēkabpili nekavējoties devies Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs.

Iekšlietu ministrijā portālam "Delfi" norāda, ka cietušais policists nogādāts slimnīcā un viņa veselības stāvoklim uzdots sekot arī ministrijas veselības un sporta centra direktoram Uģim Iskrovam un ministrijas poliklīnikas direktoram Didzim Āzenam.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) izsaka līdzjūtību apšaudē bojā gājušā policista radiniekiem. Ministre augstu novērtē policistu profesionalitāti, veicot dienesta pienākumus un aizturēšanu.

Iekšlietu ministrijā otrdien notiek donoru diena, un visi sistēmas darbinieki ir aicināti nodot asinis, lai atbalstītu cietušos policistus, uzsver Maskaļonoka.

Jekabpilslaiks.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!