Svētdien Jūrmalā ceļu policijas darbinieki dzērušu šoferi, kurš ignorējis prasību apturēt auto, apturējuši tikai pēc pakaļdzīšanās un vairāku šāvienu izdarīšanas.
Svētdien ap pustrijiem naktī, šķērsojot Lielupes tiltu kāds 20 gadu jauns “Folksvagen Golf” vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībām apstāties ceļa malā, bet strauji palielinot braukšanas ātrumu aizbrauca Vikingu ielas virzienā.

Ceļu policijas darbinieki ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signāliem uzsāka pakaļdzīšanos, kuras laikā vairākkārt vadītājam ar skaļruņa palīdzību tika lūgts apturēt transportlīdzekli.

Bēgšanas laikā automašīnas vadītājs ietriecās ceļa malā esošā žogā un, pamanot tuvojošos policijas ekipāžu, uzsāka braukšanu atpakaļgaitā tādējādi aizķerot policijas automašīnu un notriecot arī policijas darbinieku.

Tā kā uzbrukums bijis pēkšņs un tajā tiek izmantots transportlīdzeklis, policists izmantojis dienesta šaujamieroci un izdarījis divu brīdinājuma šāvienus gaisā ar mērķi apturēt vadītāju, taču vadītājs tos ignorēja un turpināja bēgšanu.

Ņemot vērā, ka auto vadītājs, pakaļ dzīšanās laikā, vairakkārt radīja bīstamas situācijas, apdraudot ne tikai savu, policijas, bet arī citu satiksmes dalībnieku drošību, policisti pieņēmuši lēmumu pielietot šaujamieroci. Kopumā bēgošā auto virzienā raidīti seši šāvieni, sašaujot automašīnas priekšējo kreiso riteni un aizmugurējo kreiso riteni.

Pēc tam, kad policijas darbiniekiem izdevās nobloķēt un aizturēt auto, vadītājs un pasažieris aizturēšanas brīdī izrādījuši pretošanos policijas darbiniekiem, tādēļ policisti bijuši spiesti pielietot fizisko spēku un speciālos cīņas paņēmienus.

Pārbaudes laikā tika noskaidrots, ka vīrietis pie automašīnas stūres sēdies ne tikai alkohola reibuma stāvoklī (alkohola koncentrācija izelpā sasniedza 1,56 promiles), bet arī bez autovadītāja apliecības.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā pilda tai uzliktos dienesta pienākumus, ja to izdarījusi personu grupa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, kā arī par transportlīdzekļa vadīšanu, kā arī par transportlīdzekļa praktiskās vadīšanas apmācību alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotropo vai citu apreibinošu vielu iespaidā, ja tas izdarīts atkārtoti gada laikā, kā arī tiek veikta dienesta pārbaude par dienesta ieroča pielietošanas faktu.

Šobrīd abi vīrieši aizturēti uz 48 stundām un ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!