Foto: Valsts policija
Likumsargi kādā dzīvoklī Daugavpilī uzgājuši un likvidējuši marihuānas audzētavu, kurā atrasts puskilograms narkotisko vielu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Maija beigās Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki savā rīcībā ieguvuši informāciju, ka Daugavpilī kāda persona, iespējams, pie sevis lielā apmērā glabā narkotiskas vielas. Informācijas pārbaudei policija sāka kriminālprocesu.

Aizdomās par narkotisko vielu nelikumīgu apriti policisti aizvadītas nedēļas nogalē aizturējuši 1986. gadā dzimušu vīrieti. Turpinot izmeklēšanu, likumsargi veikuši vīrieša dzīvesvietas apskati. Vīrieša trīsistabu dzīvoklī policisti atklājuši marihuānas audzētavu.

Policija atklāj, ka dzīvoklī ierīkota speciāli nodalīta telpa augu audzēšanai ar nepieciešamo apgaismojumu, ventilāciju un izmantots speciāls aprīkojums. Kopumā ir izņemts puskilograms marihuānas.

Aizturētais vīrietis agrāk nav nonācis policijas redzeslokā. Policija turpina izmeklēšanu, un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu lielā apmērā likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!