Policija uzsākusi kriminālprocesu par otrdien, 2.septembrī notikušo sprādzienu trīsstāvu dzīvojamajā namā Stendes ielā, Rīgā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu eksplozijas iemeslus, taču policija norāda, ka visticamāk eksplozijas iemesls varētu būt gāzes noplūde no gāzes balona vai plīts. Ēku patlaban apskata būvinspektori, lai noteiktu, vai tā droša un piemērota dzīvošanai turpmāk. Sprādzienā bojātas ēkas starpsienas.

"Delfi" vēstīja, ka otrdien ap plkst.21:35 Pārdaugavā, Stendes ielā notika sprādziens, kurā cieta pieci cilvēki, no kuriem divi nogādāti slimnīcā. 1952.gadā dzimušais dzīvokļa saimnieks, kurš guvis sejas un roku apdegumus, kā arī 1953.gadā dzimusī kaimiņiene – guvusi galvas traumu.

Pēc notikušā nekavējoties tika evakuēti 48 dzīvokļi, no tiem 24 dzīvokļu iemītnieki pēc notikuma vietas apskates varēja atgriezties savos mājokļos. Pārējie dzīvokļu iemītnieki tika izmitināti pie radiem un draugiem, savukārt astoņas personas izmitināja Rīgas pašvaldības policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!