Sākotnējā tiesu medicīniskā ekspertīzē secināts, ka Dobelē pazudusī meitene varētu būt noslepkavota, saņemot sitienu ar trulu priekšmetu pa pakausi, sacīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.
Ekspertīzē noteikti vēl vairāki papildu jautājumi. Pagaidām eksperti arī nav snieguši atzinumu, vai pret meiteni ir veikts arī kāds dzimumnoziegums. Policija turpina darbu.

Pirmdien Dobeles policijā ieradās arī iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) ar Kriminālpolicijas priekšnieku Daili Lūku. Amatpersonas iepazinās ar visiem lietas apstākļiem, apmeklējot arī vietu, kur tika atrastas meitenes mirstīgās atliekas, informēja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Dace Ūdre.

Policija nedēļas nogalē atradusi pirms mēneša Dobelē pazudušās Diānas līķi un ir pamats uzskatīt, ka meitene noslepkavota.

Dobeles Policijas pārvaldes priekšniece Zenta Tretjaka sacīja, ka sākotnējā ekspertīzē ir konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes, bet vairākas ekspertīzes vēl turpinās.

Tretjaka norādīja, ka, pēc sākotnējās informācijas, meitenes nāve iestājusies aptuveni pirms trim nedēļām.

Līķis atrasts sestdien diezgan netālu no Diānas mājām esošajā purvā.

Mirušo meiteni atrada bērni. Šo vietu policija pirms tam vairākkārt bija pārmeklējusi, taču bez rezultātiem, sacīja Rekšņa.

Ekspertīzē tiks noskaidrots precīzs meitenes nāves iemesls un laiks, piebilda Rekšņa. Gan Tretjaka, gan Rekšņa atturējās no komentāriem par aizdomās turamajām personām šajā lietā.

Jau ziņots, ka pēc meitenes pazušanas ģimenei palīdz pašvaldības Sociālā dienesta darbinieki, meitenes mātei un brālim ir nodrošināta psihologa palīdzība un sniegts morāls atbalsts. Arī pilsētas bāriņtiesa esot gatava sniegt atbalstu ģimenei.

Arī no Dobeles sākumskolas, kur Diāna mācījusies, neesot saņemta informācija par to, ka citi bērni būtu izturējušies vardarbīgi pret meiteni. Turklāt skolā strādājot psihologs, un, ja meitenei būtu bijušas kādas problēmas, visticamāk, skolotāji to būtu pamanījuši un bērnam būtu palīdzēts, kā arī ziņots bāriņtiesai, skaidroja bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece.

1997.gadā dzimusī Diāna Kozlovska no mājām Dobelē, K.Barona ielā 2, izgāja 14.augustā. Ilgu laiku tika pieļauts, ka pazudusī meitene ir dzīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!