Foto: LETA

Pirmdien, 18.maijā, robežsargi Elejas pagastā aizturējuši kādu Nigērijas pilsoni ar viltotu transportlīdzekļa vadītāja apliecību, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Veicot imigrācijas kontroli uz autoceļa, robežsargi apturējuši 1987.gadā dzimuša vīrieša vadīto automašīnu. Pārbaudot vīrieša uzrādīto vadītāja apliecību, robežsargi konstatējuši viltojuma pazīmes. Turklāt vīrietim nav bijusi arī atļauja ārvalstīs reģistrētā transportlīdzekļa izmantošanai Latvijā.

Tāpat vīrieša vadītajam auto nav bijusi nokārtota transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana (OCTA), savukārt tehniskā apskate transportlīdzeklim beigusies jau 2012.gadā.

Par transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, nav nokārtota OCTA un nav saņemta atļauja par ārvalstīs reģistrēta auto izmantošanu Latvijā Nigērijas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības. Savukārt par viltotas vadītāja apliecības izmantošanu sākts kriminālprocess.

Persona ievietota Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!