Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldē (FPP) nav ierosināts kriminālprocess pret uzņēmumu "Taxify", tādēļ FPP darbinieki nav veikuši nekādas darbības pret šo uzņēmumu, sacīja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Iepriekš uzņēmums "Taxify" informēja, ka policija atņēmusi transportlīdzekli privātajam auto vadītājam, jo tas neatļauti dalījies brauciena izmaksās ar citiem pasažieriem, izmantojot aplikāciju "Taxify". Aplikācijas pārstāvji norādīja, ka šīs darbības esot veikuši FPP pārstāvji.

Transportlīdzekļa arests ir augstākais iespējamais sods, kas ir pilnībā neadekvāts iespējamam nodarījumam, skaidro uzņēmumā. "Taxify" līdzdibinātājs Martins Villigs norāda, ka uzņēmums "Taxify" dara visu iespējamo, lai atbalstītu vadītāju, sedzot radušās izmaksas, un nodrošinātu automašīnas atgriešanos likumīgā īpašnieka rokās.

27. janvāra naktī vadītājs atbildējis uz izsaukumu aplikācijā. Galamērķī vadītāju jau gaidījuši vairāki policijas auto un Finanšu policijas darbinieki, kuri informējuši par dalīšanos brauciena izmaksās ("ridesharing") un arestējuši vadītāja auto, informēja Villigs. Likumsargi neesot devuši nekādu rakstisku pamatojumu automašīnas arestam, vienīgi piešķīruši kvīti par atņemto auto un likuši doties mājās. Uzņēmums "Taxify" šobrīd strādā pie tā, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Taksometru izsaukšanas aplikāciju "Taxify" Rīgā izmanto vairāk nekā 300 transportlīdzekļu vadītāju, no kuriem aptuveni 20% ir privātie vadītāji.

"Taxify" ir tehnoloģiju uzņēmums, kas ir dibināts Igaunijā 2013. gadā. "Taxify" darbojas Igaunijā, Latvijā un Somijā un sācis darbību Nīderlandē un Gruzijā. Nākamie potenciālie tirgi ir Baltkrievija un Spānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!