Foto: Valsts policija

Daugavpils novadā Valsts policija (VP) likvidējusi nelegālu marihuānas audzētavu, portālu “Delfi” informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Policisti veica operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, to starp arī kratīšanu kādā privātīpašumā, kuras rezultātā tika atklāta nelikumīga marihuānas audzētava.

16. oktobrī, ierodoties neapdzīvotā īpašumā Daugavpils novada Demenes pagastā, policisti konstatēja, ka teritorijā ir ierīkota nelegāla marihuānas audzētava.

Kratīšanas laikā tika izņemti 104 marihuānas stādi, kā arī videonovērošanas ierīces, kas bija uzstādītas īpašumā.

Tika noskaidrotas arī iespējamās vainīgās personas – 1989. un 1993. gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā.

Personu aizturēšanā piedalījās Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienests "Sigma".

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu – noteiktas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt personām par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 256. panta 1. daļas.

Šis pants par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Policija piebilst, ka šogad šī ir jau 14 atklātā marihuānas audzētava Latgales reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!