Foto: Valsts policija

Šī gada 16. janvārī Valsts policijas (VP) darbinieki, veicot kratīšanu, "Renault Espace" automašīnas slēpnī un kāda vīrieša dzīvesvietā atrada un izņēma 133 520 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām un cigaretes bez akcīzes markām. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Dace Kalniņa.

Veicot kratīšanu kriminālprocesā, policisti konstatēja, ka 1957. gadā dzimis vīrietis automašīnas slēpnī pārvadā nelikumīgus tabakas izstrādājumus. Minētajā transportlīdzeklī tika atrastas un izņemtas 4216 cigarešu "NZ Gold" paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopumā izņemtas 84 320 cigaretes.

Tajā pašā dienā, veicot kratīšanu minētā vīrieša dzīvesvietā, tika atrastas un izņemtas 800 cigarešu "NZ Gold" paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām, 1510 cigarešu "Winston Blue" paciņas bez akcīzes markām un 150 cigarešu "Premjer" paciņas bez akcīzes markām.

Vīrietis, kurš iepriekš jau ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura nelikumīgām darbībām ar akcizētām precēm, ir atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas – par nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvadāšanu un uzglabāšanu lielā apmērā. Viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Atbilstoši Krimināllikuma 221. panta trešajai daļai par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!