Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas septembrī, apsekojot kādu teritoriju Rīgā, atklājušas, ka tajā tiek nelegāli tirgota no Krievijas ievesta degviela, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Pārbaudot informāciju par iespējamu nelikumīgu degvielas realizāciju, VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas apsekojušas teritoriju. VID atklājis nelegālu dīzeļdegvielas tirdzniecību – degviela nolieta no kāda Krievijā reģistrēta "Volvo" kravas transportlīdzekļa.

Transportlīdzeklis pārsūknēšanas sistēmai pieslēgts ar cauruļu sistēmu, kas savienota ar blakus stāvošā Latvijā reģistrētā "Volkswagen" kravas furgonā ievietotiem rezervuāriem, kuros pārsūknēta degviela.

Par konstatēto pārkāpumu sāktas divas administratīvā pārkāpuma lietas pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 panta. Lietā izņemtas divas plastmasas tvertnes, kuru tilpums ir viena tonna katrai, aptuveni 800 litri dīzeļdegvielas, degvielas sūknis, caurules un citi lietiskie pierādījumi, kā arī Krievijā reģistrētā "Volvo" markas automašīna un Latvijā reģistrētais "Volkswagen" markas transportlīdzeklis. Tam pagājušā gada oktobrī ir beigusies tehniskā apskate un obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļa apdrošināšana (OCTA), kā arī tas Ceļu satiksmes drošības direkcijā noņemts no uzskaites atsavināšanai.

VID atgādina, ka, ievedot degvielu Eiropas Kopienas teritorijā no trešajām valstīm transportlīdzekļa standarta (rūpnīcā uzstādītās) degvielas tvertnēs, tā ir atbrīvota no ievedmuitas nodokļiem, tostarp akcīzes nodokļa.

Tomēr jebkādas darbības ar šādā veidā ievestu degvielu, izņemot tās izlietošanu transportlīdzekļa, ar kuru tā ievesta, darbināšanai, ir aizliegtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!