Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policija, veicot padziļinātu automašīnas pārbaudi uz valsts iekšējās robežas un iesaistot dienesta suni, atklāja slēpņus, kuros bija paslēpta skaidra nauda. Kopumā pāri Latvijas robežai mēģināts pārvest 1,4 miljonus eiro skaidrā naudā, portāls "Delfi" uzzināja VID.

VID septembrī uzsākti divi kriminālprocesi par organizētās noziedzības grupējuma skaidras naudas pārvietošanu pāri Latvijas robežai.

Šī gada septembrī uz valsts iekšējās robežas tika veikta muitas kontrole kādam Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim. Tā vadītājs apliecināja, ka pie viņa neatrodas preces vai skaidra nauda, kas būtu jādeklarē vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta, vai ierobežota.

Tomēr, veicot padziļināto muitas pārbaudi, piesaistot VID Muitas pārvaldes kinologu ar dienesta suni, automašīnā tika atklāti slēpņi, kuros atradās 26 iepakojumi ar dažāda nomināla eiro banknotēm, kopā 717 120 eiro apmērā.

Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195. panta trešajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem – par iespējamu noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros kopā veiktas 15 kratīšanas, kuru laikā atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi – 9 920,33 eiro, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Četras personas atzītas par aizdomās turētām, no tām vienai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt pārējām ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Jau iepriekš tika sniegta informācija, ka šī gada septembrī Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par, iespējams, noziedzīgi iegūtas skaidras naudas 706 140 eiro apmērā pārvietošanu pāri Latvijas robežai.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Krimināllikuma 195. panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!