Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) uz Latvijas - Baltkrievijas robežas novērsa 1 017 000 cigarešu (50 850 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas divās kravas automašīnās speciāli izveidotās slēptuvēs, kā arī vilcienos ar dzelzsbetona plākšņu un šķeldas kravām un vagonu konstrukcijās, portālu "Delfi" informēja dienests.

8. novembrī Indras muitas kontroles punkta likumsargiem, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena skenēto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētām precēm vagonos ar dzelzsbetona plākšņu kravu. Kravas kontrole tika veikta Daugavpils preču stacijā. Uzkāpjot uz vagona, muitnieki konstatēja, ka starp dzelzsbetona plāksnēm paslēptas garenas koka kastes. Tajās atradās cigaretes "NZ", kopā 1494 paciņas cigarešu.

Šī gada 7. novembrī Silenes kontroles punkta muitnieki atklāja lielu daudzumu kontrabandas cigarešu no Baltkrievijas iebraukušā automašīnā ar zāģmateriālu kravu. Kontrolē piedalījās muitas kinologs ar tabakas meklēšanas darba suni, kas palīdzēja atklāt slēptuvi piekabes grīdas konstrukcijā. Tajā bija noslēptas cigaretes "Winston" un "NZ" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Kopumā slēptuvē atradās 101 520 gabali jeb 5076 paciņas cigarešu.

Savukārt 6. novembrī skenēšanas attēlu analīzes rezultātā Indras muitas kontroles punkta likumsargi atklāja, ka trīs vagonos šķeldas kravās ir noslēptas 74 kastes ar kontrabandas cigaretēm. Tajās atrādās 37 000 paciņas "Premjer" un "NZ" cigarešu.

2. novembrī muitnieki Silenē, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas transportlīdzekļa skenēšanu un padziļināto kontroli, atklāja refrižeratora tipa puspiekabē speciāli izveidotu kontrabandas preču slēptuvi. Kontroles rezultātā tika izņemtas 4780 paciņas cigarešu "Camel", "NZ", "Minsk" un "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

1. novembrī Daugavpils preču stacijā, veicot muitas kontroli, vagona konstrukcijas elementos tika atklāta kontrabandas cigarešu slēptuve, kurā atradās 50 000 "NZ" markas cigarešu.

Valsts budžetā nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 162 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!