Šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, Rīgā par aptuveni 40% samazinājās automašīnu zādzību skaits, un nav nozagta neviena jaunā automašīna, liecina Valsts policijas informācija.
Šogad pirmajā ceturksnī Rīgā nav nozagta neviena 2003. – 2005.gada izlaiduma automašīna. Zādzību skaita samazināšanos ietekmēja gan policijas darbs, gan tas, ka cilvēki ir sākuši vairāk rūpēties par savu automašīnu drošību, aprīkojot tās ar pretaizdzīšanas ierīcēm un apdrošinot.

Pērn policijai izdevās aizturēt vairākas organizētas grupas, kas regulāri nodarbojās ar automašīnu zādzībām.

Pēdējo mēnešu laikā policijā saņemti vairāki iesniegumi no iedzīvotājiem par nozagtām automašīnām pie P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas, Pilsoņu ielā. Par auto zagļu upuriem lielākoties bija kļuvuši cilvēki, kas ieradušies no citiem rajoniem apmeklēt ārstniecības iestādi un savas automašīnas bija novietojuši slimnīcas stāvlaukumos. Tā kā lielākā daļa šo automašīnu nebija aprīkotas ar pretaizdzīšanas ierīcēm, tās kļuva par vieglu guvumu zagļiem.

Pirmdien Rīgā policijas darbinieki operatīvās meklēšanas pasākumu laikā aizdomās par automašīnu zādzību pie P.Stradiņa slimnīcas aizturēju trīs cilvēku grupu – 1984.gadā dzimušo Denisu, 1986.gadā dzimušo Anatoliju un 1986.gadā dzimušo Dmitriju. Šobrīd policijas rīcībā esošā informācija rada pamatu aizdomām, ka minētās personas veikušas vismaz deviņas zādzības šajā rajonā.

Tajā pat dienā policijas darbiniekiem Rīgas rajona Plakanciemā, pamatojoties uz operatīvo informāciju konstatēja zagto automašīnu izjaukšanas vietu, kur apskates laikā atrada un atsavināja vairākas zagtas automašīnas. Aizdomās par minēto noziedzīgo nodarījumu tika aizturēti divi vīrieši.

Par minētiem noziedzīgiem nodarījumiem ierosinātas krimināllietas par zādzību, par ko paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no četriem līdz sešiem gadiem.

Marta vidū policija saņēma iesniegumu par nozagtu 1999.gada izlaiduma automašīnu VW BORA. Veicot operatīvās meklēšanas pasākumus policijas darbinieki noskaidroja, ka šis gadījums iespējams ir “apdrošināšanas krāpšana”, turpinot izmeklēšanu aizdomās par šo noziedzīgo nodarījumu aizturēja minētās automašīnas īpašnieku - 1976.gadā dzimušo Dmitriju. Par minēto noziedzīgo nodarījumu ierosināta krimināllieta par apdrošināšanas krāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!